Arsenić je ponovo najbolja "banjalučka lasta"

Lifestyle 23. jul 201717:06 > 17:10
Izvor: Anadolija

Igor Arsenić (21) iz Banjaluke danas je u takmičenju u skokovima sa Gradskog mosta u gradu na Vrbasu skočio najljepšu "banjalučku lastu"

On je i prošle godine pobijedio na ovom takmičenju, a dan u kojem je odbranio titulu najboljeg skakača u Banjaluci, kaže, pamtiće čitav život.

S takmičenjem u skokovima počeo je 2012. godine kada je imao 15 godina, a osim u Banjaluci okušao se u skokovima i u Užicu, Mostaru, Sarajevu…

“Imamo mostarsku, užičku i banjalučki lastu. Svaka ima svoju težinu. Mi skakači skačemo onu koja nama odgovara”, rekao je Arsenić.

Zahvalio se publici na podršci i dodao da je skokove i ove godine vježbao na Gradskom mostu, obzirom da u Banjaluci na postoji drugo mjesto na kojem bi mogao vježbati.

Drugoplasirani bio je takođe Banjalučanin Đorđe Gajić, dok je treće mjesto u konkureniciji 21 takmičara osvojio Aleksandar Aleksić iz Užica.

Skokovi sa Gradskog mosta počeli su skokom Nenada Aresenića, dugogodišnjeg najboljeg skakača “banjalučke laste”, a takmičenje je održano u okviru 64. tradicionalne manifestacije “Ljeto na Vrbasu”.

“Ovo je odlična promocija grada Banjaluke, jer skakači iz drugih gradova i inostranstva pričaju o skokovima, pričaju o gradu, a to je najbolji put za dobar marketing”, rekao je Ostoja Barašin, direktor Turističke organizacje Banjaluke koja organizuje ovu manifestaciju.

Prema njegovim riječima, takmičari se vraćaju svake godine što je odličan pokazatelj da su zadovoljni organizacijom u Banjaluci.

Barašin je istakao da je tradicija u takmičenju u skokovima, stara 64 godine, značajna i u ekološkom smislu.

“Svaki put sa ove manifestacije se šalju poruke da moramo čuvati Vrbas ako hoćemo da uživamo u njemu i pored njega”, kazao je Barašin.

Izrazio je zadovoljstvo ovogodišnjom manifestacijom “Ljeto na Vrbasu”, jer učestvuje preko 600 učesnika kao i veliki broj posjetilaca, kako lokalnog stanovništva, tako i stranih turista.

Vladimir Kuvalja, partner u organizaciji sportskog dijela manifestacije, istakao je da je ovo najljepši dan u ovom manifestaciji zbog skokova s Vrbasa.

“Mnogo je publike bilo, zahvalio bih se građanima koji su došli u velikom broju da podrže takmičare, jer gdje god je bilo hlada sva mjesta su bila popunjena”, kazao je Kuvalja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.