Zbogom bakterije: 705 litara sapuna za čiste ruke osnovaca

Lifestyle 14. sep 201710:24 > 10:27
Podijeli:
Izvor: dm

Kako bi utjecali na podizanje svijesti školaraca o važnosti redovne higijene ruku kompanija dm je danas u tri osnovne škole u BiH uručila donaciju od ukupno 705 litara tečnog sapuna dm marke Balea.

Po 470 komada ovog osnovnog proizvoda za higijenu, odnosno po 235 litara, dostavljeno je školama koje su na inicijativu dm zajedno za zdrav život, prijavile projekte vezane za unapređenje higijene učenika: OŠ „Sveti Sava“ u Foči, OŠ „Safvet-beg Bašagić“ u Visokom i OŠ „Buna“ u Mostaru. 

S obzirom da djeca, posebno ona uzrasta od prvog do petog razreda, uslijed neadekvatnih higijenskih mjera najčešće obolijevaju od različitih virusnih i bakterijskih bolesti, važno je apelirati da je jedan od prvih koraka prevencije redovno pranje ruku.

A dm je, pred početak školske godine, mislio i na djecu i roditelje širom BiH. Na značaj održavanja higijene ruku podsjetio je sve kupce koji su, u periodu od 28.8. do 5.9., u pratnji školarca posjetili dm prodavnice gdje im je na kasi darovan Balea gel za dezinfekciju ruku. Tokom aktivnosti podijeljeno je blizu 10.000 komada ovog dezinfekcijskog sredstva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.