Pas obrukao francuskog predsjednika

Lifestyle 23. okt. 201714:52 > 16:01
Podijeli:
Izvor: AP Photo/Francois Mori

Udomljeni pas Nemo, kojeg je pod svoj krov primila francuska predsjednička porodica Macron, priredio je svom vlasniku neprijatan trenutak, kada se za vrijeme sastanka Emmanuela Macrona i troje ministara u Jelisejskoj palati - pomokrio u kamin.

Ova neprimjerena “akcija” izazvala je salvu smijeha i novinara i prisutnih ministara, a predsjednik Macron je čini se, i pocrvenio.

Sve su zabilježile televizijske kamere, pa je Nemo postao zvijezda YouTubea.

Dvogodišnji mješanac ptičara i labradora kojega su Brigitte i Emmanuel Macron udomili u avgustu, usred razgovora premijera i troje ministara podigao je zadnju nogu i, ne odoljevši zovu prirode, pomokrio se u kamin.

“Baš sam se pitala otkud stiže taj zvuk”, rekla je mlada ministrarka ekologije Brune Poirson, koja je bila okrenuta leđima kaminu, dok je ministar Julien Denormandie ozbiljnog izraza lica upitao Macrona “događa li se to često”.

“Eto, vi ste razlog tome… što se moj pas ponaša sasvim neprimjereno”, odgovorio mu je, glasno se smijući Macron, a potom nastavio o ozbiljnim temama.

Nemo nije prvi predsjednički ljubimac koji u jelisejskoj palati “pravi probleme”.

Psi bivšega predsjednika Nicolasa Sarkozyja izgrizli su i izgrebali neprocjenjivo vrijedan namještaj i tepihe u palati, čija je restauracija stajala desetine hiljada eura, a maltezer Jacquesa Chiraca morao je da napustiti palatu nakon što je više puta napao svog vlasnika nezadovoljan premještajem u manji životni prostor.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.