Mačak pobijedio smrt i iskopao se iz vlastitog groba

Lifestyle 28. jan. 201515:01 > 15:35
Podijeli:
Izvor: YouTube/screenshot

Mačka Barta udario je automobil u trenutku kada je prelazio cestu, a njegov ga vlasnik pokopao misleći da je uginuo. Međutim, pet dana kasnije, Bart se iznenada pojavio ispred susjedovih vrata.

Baš poput prave scena iz “Zone sumraka”, mačak se iskopao iz vlastitog groba te se nakon pet dana živ pojavio ispred vrata. Ubrzo je postao tema svjetskih medija koji ističu da je zasigurno potrošio nekoliko od svojih “devet mačjih života”.

“Mačak nije odavao znakove života pa je njegov vlasnik mislio da je uginuo. No, on se uspio iskopati te je ustanovljeno da je ozbiljno ozlijeđen: bio je dehidriran, imao je slomljenu vilicu, nekoliko rana, ozlijeđeno oko te je bio jako slab, no dovoljno jak da se sam iskopa iz groba”, objasnili su iz Udruge za zaštitu životinja u Tampa Bayu, gdje se o njemu trenutno skrbe.

Mačak Bart je uspješno operiran, no čeka ga dugotrajan oporavak. Uklonjeno mu je uništeno oko, namještena slomljena vilica, a ugrađena mu je i cijev za hranjenje jer zbog bolova još ne može jesti.

Mačka će veterinari vratiti vlasniku čim se oporavi.