U Hrvatskoj otvoren kafić za kršćane

Lifestyle 29. jan. 201511:55 > 16:40
Podijeli:
Izvor: N1

U samom srcu grada, Zagrepčani i turisti dobili su novo mjesto u kojem mogu ispijati kafu. Iako se na prvi pogled ne razlikuje previše od ostalih kafića njegov naziv Damask krije dublje značenje. Naime, radi se o prvom kršćanskom, ali i jednom od rijetkih nepušačkih kafića u Hrvatskoj.

Alternativni način odijevanja i zaluđenost hardcore muzikom prvo je što primjetite na mladom bračnom paru, ujedno i vlasnicima novootvorenog kafića koji priča jednu pomalo neobičnu priču.

Uz pomoć roditelja i iz vlastitih sredstava, odlučili su otvoriti kafić u kojem u jednom kutku možete ležerno ispijati kafu, a u drugom uz prigodnu literaturu lamentirati o kršćanstvu dok u pozadini svira nešto žešća kršćanska muzika. Razlog je jednostavan – jer su i sami kršćani.

“Ideja je da ovo bude mjesto gdje ljudi mogu doći i pričati o bogu, a da to nije crkva jer ovdje nemamo niti kipove niti svete slike niti išta takvo, ovdje je takva jednostavno atmosfera”, kaže za N1 suvlasnica kafića Ana Mihac Kovačić.

Kada nisu u kafiću, Ana i njezin suprug Tomislav sviraju u kršćanskom punk sastavu Božje ovčice, koji je ipak, kažu, bolje prihvaćen u pankerskim krugovima, nego onima duhovne muzike.

“To je hardcore band čija lirika je na kajkavskom jeziku, a tematika je izrazito kršćanska. Znači naše stanje duše, naš pogled na svijet, naše svjedočanstvo”, kaže Tomislav.

Kafić, iako ima izraženu kršćansku notu, nije nametljiv već otvoren za sve, poručuju vlasnici.

Pogledajte prilog Mirne Brekalo.