Ovo je Keith, čovjek koji crteže sina tetovira po tijelu

Lifestyle 02. feb 201512:51 > 13:08
Podijeli:
Izvor: Chance Faulkner photography

Keith Anderson je avanturista, ljubitelj ekstremnih sportova i biciklista. Ono što ga čini posebnim jeste što je sve crteže svog jedanaestogodišnjeg sina istetovirao na svojoj koži.

Fotograf Chance Faulker je fotografisao Keitha i njegove tetovaže, a on mu je objasnio motive i kako je tekao proces tetoviranja crteža svog sina.

Svaka od ovih tetovaža na mojoj desnoj ruci su crteži mog sina tokom godina. Prvi je nacrtao kada je imao četiri godine, sada ima 11. Svake godine dodam po jednu tetovažu. Crtež na frižideru je mač koji je nacrtao na Božićnoj čestitki; nju ću tetovirati vjerovatno ovog ljeta“, kazao je Keith.

Jedina tetovaža koja nije veličine kao originalni crtež jeste robot kojeg je tetovirao prošle godine u martu za deseti rođendan sina.

Prva tetovaža je bila tratinčica, uradio sam je dok je još bio u vrtiću. Potom sam se vratio u salon i tetovirao njegovo ime i kuću koju je nacrtao kada je imao četiri godine. Kada je imao šest godina, nacrtao je vilinog konjica kojeg sam tetovirao, a kada je napunio sedam godina tetovirao sam javorov list sa slovom C kao Canada. Za osmi rođendan je bilo staklo sa mrljama koje je moja omiljena jer je riječ o njegovoj apstraktnoj ideji. Tetovažu za deveti rođendan smo prekočili jer je htio da promijeni stil crtanja“, pojasnio je Keith kako je tekao proces iz godine u godinu.

Tetovaže su radili tri različita umjetnika, a u tetoviranje je učestvovao i njegov sin.

Tokom godina, tri umjetnika su radila moje tetovaže; jedan u Coloradu, jedan u Chathamu i čovjek koji mi je radio tetovaže u posljednje vrijeme je iz Peterborougha. Također, moj sin je prisustvovao tim sesijama i neke od tetovaža je i on lično radio. On to obožava raditi. Nisam do sada ikad čuo za nekoga ko tetovira originalne crteže svoje djece po sebi i mogu vam reći da je zabavno. Nastavit ću to raditi dok on ne odluči da prestane crtati. Još uvijek je uzbuđen zbog toga, tako da neću prekidati tradiciju“, kaže Keith.

Za kraj je istakao simpatičnu anegdotu:

Ljudi me pitaju šta ću ako mi nestane prostora; izgleda da ću ga natjerati da crta manje slike“.