Akcija Muzeja prekinutih veza: Prekinite dramu!

Lifestyle 11. feb 201508:28 > 14:46
Podijeli:
Izvor: N1

Bliži se Valentinovo. I dok je većina zaljubljenih parova u potrazi za savršenim poklonom, Muzej prekinutih veza u Zagrebu pripremio je globalnu valentinovsku akciju za sve one koji su svoje veze prekinuli.

Katanci kojima se inače zaključavaju bicikli ili garderobni ormarići imaju i drugačiju svrhu. Ljubavni parovi njima ‘zaključavaju svoja srca’ te ih širom svijeta ostavljaju, primjerice, po ogradama mostova kao simbol svoje ljubavi. No kako neke veze uprkos tim katancima pucaju, iz zagrebačkog Muzeja prekinutih veza za takve bivše parove imaju poruku:

“Pozivamo sve one čije ljubavi nisu uspjele, a koji su kao zalog vječne ljubavi zaključali te katance na određenim ogradama ili već kakvoj infrastrukturi u različitim gradovima i mjestima da ih otključaju, naprave mjesto za neku novu ljubav i neku novu priču”.

Nakon što ih otključaju, svoju priču zajedno s katancem mogu dostaviti Muzeju. Akcija pod nazivom “Prekinite dramu” održava se u devet svjetskih gradova poput San Francisca, Londona i Moskve.

Pogledajte priču Željke Felbar: