Ako vas muškarac gleda u lice – ne sviđate mu se

Lifestyle 06. apr 201820:34 > 21:22
Podijeli:
Izvor: Pixabay (ilustracija)

Jedno zanimljivo istraživanje pokazalo je da mjesto na kojem se zaustavi pogled muškarca može biti znak da mu se sviđate.

Iako je kod nekih muškaraca teško prepoznati znakove kad mu se neka žena sviđa, znanstvenici savjetuju da bi trebalo posebnu pažnju obratiti na njihov pogled.

Naime, istraživanje provedeno na Sveučilištu Kansas pokazalo je da postoji jednostavan način da to saznate – trebate obratiti pažnju gdje završava njegov pogled.

Naime, ako vas muškarac gleda ravno u lice, to je znak da mu se ne sviđate dovoljno, odnosno da vas gleda isključivo kao prijatelja. Suprotno od toga, ako njegov pogled bježi na vaše bokove, grudi ili stražnjicu, jasno bi vam trebalo da ne želi da budete samo prijatelji.

U zanimljivom istraživanju sudjelovalo je 105 heteroseksualnih osoba, koji su dobili zadatak da nakon gledanja fotografija žena i muškaraca odgovore na jedno pitanje – da li bi s tom osobom željeli nešto više od prijateljstva. Znanstvenici su potom počeli pratiti i analizirati njihove poglede, prenosi B92.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.