U svijetu Hooters, a u Sarajevu Hootters girls

Lifestyle 12. apr 201817:18 > 18:38
Izvor: N1

U glavnom gradu BiH prošle sedmice otvoren je restoran Hootters, međutim, nije riječ o svjetski poznatom lancu restorana, već o takozvanom "brestaurantu" osmišljenom po uzoru na poznati američki ugostiteljski objekat, a vrlo sličnog naziva.

Tzv. brestaurant “Hootters” u Sarajevu je otvoren prije nešto manje od sedam dana. Ovo je prvi pub ovog tipa u BiH.

Pab koji je otvoren po uzoru na svjetske brestaurantse koji postoje, a jedan nama najpoznatiji je “Hooters”, pored njega postoje desetine brestauranta kao što su “Show me's”, “Cowgirls”, itd“, kazala je za N1 Edina Smailbegović, menadžerica Hootters Girls Puba.

Na ulazu u ovaj ugostiteljski objekat nalaze se reklame drugih “brestaurantsa”, a među kojima je i originalni “Hooters”. Informacija o otvaranju “Hootters” puba u Sarajevu izazvala je pažnju, ali i zbunila javnost i medije, zbog naziva i koncepta sličnog poznatom američkom lancu.

Mi nismo franšiza. Mi smo brend koji počinje od nule. Sami kreiramo svoj imidž, svoje ime svoju snagu“, kazala je Edina Smailbegović, menadžerica Hootters Girls Puba.

Priča o ovom pubu stigla je i do originalnog “Hootersa”. Na svom Twitter nalogu poručuju da sarajevski Hootters nema veze sa njima.

Originalni “Hooters” u nazivu ima jedno “t” slovo. U svom logu karakterističnu sovu.

Najbliži pab, bar prema zvaničnom sajtu, nalazi se u Austriji, tačnije u Grazu.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.