Mobitel koji stavljate na lice prljaviji od WC školjke

Lifestyle 21. avg 201814:54 > 14:57
Podijeli:
Izvor: Pixabay

Posljednji put kad je netko otišao na zahod bez mobitela u ruci vjerojatno je bio prilično davno, no to nije nimalo zdrava navika.

Istraživanja pokazuju da je ekran prosječnog smartphona tri puta prljaviji od daske na zahodskoj školjci.

Istraživači iz osiguravajućeg društva Insurance2go na tri su različita modela mobitela (iPhone6, Samsung Galaxy S8 i Google Pixel) provjerili koliko se bakterija skuplja i pronašli velike količine gljivica, plijesni i aerobnih bakterija na svim mobitelima.

“Naša su testiranja pokazala da se na ekranima smartphonea nakuplja najveća količina bakterija, gljivica i vlage, čak 245,9 infektivnih jedinica po kvadratnom centimetru”, tvrde iz kompanije.

Prosječan mobitel sadrži čak 84,9 infektivnih jedinica, dok ih prosječna zahodska daska sadrži 24. Za usporedbu, uredska tipkovnica i miš imaju oko pet, piše Metro.

“Pokazalo se da su ekrani smartphonea koje smo testirali deset puta prljaviji od zahodske daske. To nije dobra vijest s obzirom na to da ekrane mobitela redovito stavljamo na lice”, zaključuju oni.

Specijalisti preporučuju da se mobitel jednom tjedno s obje strane obriše krpom namočenom u destilirani alkohol, piše Index.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.