Pet načina kako će dobar mobitel povećati vašu produktivnost

Lifestyle 18. sep 201811:49 > 11:51
Podijeli:
Izvor: Native

Malo je onih sretnika koji se nisu barem jednom pronašli u nekom od sljedećih scenarija. Mobitelom razgovarate s vrlo važnim potencijalnim klijentom i baterija vam „umre“ usred razgovora. Na sastanku trebate nešto zapisati, no kao za inat pri ruci nemate niti kemijsku i papir, a niti laptop. Ispadate neprofesionalni i nepripremljeni. Blago rečeno.

 Srećom za vas i vaš posao, tehnika je do danas toliko napredovala da više nema potrebe za ovakvim neugodnostima. Osim ako vas baš nije briga. A ako želite biti najbolji i budete ukorak s trendom, znate da o tome ovisi vaša poslovna budućnost.

Pa, kako se onda, tehnološki pripremiti za sve poslovne izazove?

Danas na tržištu ima čak nekoliko desetaka tisuća različitih modela mobitela. Naravno, s različitim performansama. Ipak svi ne trebaju mobilnu „Katicu za sve“ poput vas.

Ali, ključno pitanje koje si prije upuštanja u bilo kakvu kupnju trebate postaviti glasi – Što sve kvalitetan mobitel treba imati da bi povećao moju produktivnost na poslu?

Vođenje bilješki na moderan način

Čak i ako ste „stara škola“, pisanje po papiru prezentirat će vas kao neozbiljnu osobu koja ne prati trendove u tehnologiji. S druge strane, jasno nam je da ne možete uvijek kraj sebe imati svoje osobno računalo. Tim više što živimo u državi gdje se dosta, ako ne i većina poslova, sklapa po kavama i večerama.

Srećom, postoji rješenje za ovakve prilike i dolazi u obliku S Pen olovke s Bluetooth vezom. Ova snažna tehnologija omogućuje vam da pritisnete gumb i preuzmete kontrolu nad svojom kamerom, prezentacijama i aplikacijama, bez dodirivanja telefona. Također, primijetit ćete da je ova olovka intuitivna i prirodna kao vaša stara omiljena olovka kojom ste pisali po papiru, a to možete zahvaliti njenom finom vrhu i 4096 razina pritisaka.

Izvor : Native

Dovoljno mjesta za sve vaše dokumente

Napravili ste bilješke pomoću S Pena, no treba ih sada negdje i pohraniti, zar ne? Najlogičnije bi bilo da dokument spremite u mobitelovo kućište ili na karticu. No, lako još s bilješkama sastanaka, čak i kada ih se nakupi više stotina. Ono što vam predstavlja veći problem vjerojatno su razne fotografije i prezentacije koje nosite sa sobom da biste im mogli pristupiti u bilo kojem trenutku, na bilo kojem mjestu, te ih pokazati klijentima ili potencijalnim investitorima.

Želite li se držati one „pohranite više, brišite manje“, zaboravite na mobitel od 128 GB ugrađene memorije jer se na tržištu pojavio mobitel s nevjerojatnih 512 GB interne memorije. Dakle, ne, nije riječ o pohrani na microSD karticu, već o direktnoj pohrani na mobitel. A ako ste doista ambiciozni ili želite zabilježiti apsolutno svaki detalj života, prostor za pohranu možete podići do čak jednog terabajta, s pomoću microSD kartice. Što mislite, hoćete li uspjeti zatrpati ovoliko prostora? Teško.

Diskretna komunikacija uz pomoć pametnog sata

Ako pratite modernu tehnologiju, onda vjerojatno sanjate o pametnom satu.

Želite ga kupiti kako biste se mogli neometano javiti na poziv za vrijeme vožnje u autu ili da biste odgovorili na nečiju poruku ili poziv kratkom porukom, čak i kada ste na važnom sastanku. Multitasking je danas i više nego potreban, zar ne?

Osim produktivnosti na poslu, pametni sat može vam biti od velike koristi i u privatno vrijeme.

Ne ponosite se baš sjedilačkim načinom života? Mjerite svoje dnevne korake ili dužinu koju trčite u večernjim satima tako da svoj smart watch povežete s mobitelom.

Da biste sve to mogli, potreban vam je mobitel koji ima ugrađen poseban software. Sjetite se toga prilikom kupnje novog mobitela, inače ćete prije ili kasnije požaliti.

Izvor : Native

Baterija koja će izdržati do kraja dana

Dakle, tijekom radnoga vremena koristite pametni sat, razgovarate satima, zapisujete dokumente, listate prezentacije… Sve to bateriju mobitela košta njezinih ampera.

I naravno da je razlog zašto najčešće stari mobitel mijenjamo novim upravo ona – baterija.

Životni vijek prosječnog mobitela na tržištu nije baš nešto zavidan, bez obzira radi li se o mobitelima srednje ili više kategorije. Dapače, ponekad baš bolji mobiteli imaju veću potrošnju baterije. Razlozi su poznati – veliki zaslon, moćan procesor, mnoštvo aplikacija i drugih mogućnosti toliko crpi bateriju da vas ostavi na cjedilu, ponekad i u najgorem mogućem trenutku.

Rješenje? Potražite mobitel nešto većih dimenzija jer to znači da je u njega moguće ugurati veću bateriju koja će izdržati sve vaše potrebe. I koja će ostati s vama do kasnih večernjih sati. Baterija od 4000 mAh optimalan je izbor.

Računalo u džepnom formatu

Ako mislite da smo do sada nabrojali sve, prevarili ste se. Naravno da će produktivnosti na poslu doprinijeti snažna baterija, vođenje bilješki pomoću S Pen olovke, velika radna memorija te spajanje sa pametnim satom.

Ali zamislite sada da imate toliko snažan mobitel da ga možete malim kablom povezati s monitorom i najnormalnije, bez pregrijavanja uređaja i bez „štekanja“, raditi na njemu kao da je najnormalnije računalo?

Zamislite, da baš svako mjesto može postati radno mjesto.

Jeste li zamislili?

Umjesto da svoju želju sada puhnete u zrak i naivno čekate da se ostvari, savjetujemo vam da sjednete u auto i odvezete se u najbližu trgovinu mobitelima.

Tamo vas čeka vaša želja – novi Samsung Galaxy Note9.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.