Najčešće pogreške u korištenju parfema

Lifestyle 21. sep 201818:20 > 22. sep 2018 15:23
Podijeli:
Izvor: Pixabay

Kako bi izukli ono najbolje od vašeg parfema, ne treba voditi samo računa o količini koju ste nanijeli nego i o vrsti koju koristite.

Toaletna voda sadrži od pet do deset posto parfemskog ekstrakta, parfemska voda sadrži 10 do 20 posto ekstrakta, a pravi parfem sadrži do 30 posto parfemskog ekstrakta, piše Večernji.hr.

Ovo su najčešće greške:

Parfemom špricate odjeću – Osim što će parfem na tkanini brže “ispariti”, ostaviti će mrlje koje ćete teško ukloniti, posebice na svjetlijoj odjeći.

Nanosite parfem preblizu koži – Jedan potisak ili dva, možda i četiri i pet, samo da što veću količinu parfema ostavite na koži tako da ju “dobro natopite” omiljenim mrisisom? To je još jedna od najčešćih pogrešaka. Parfem biste trebali špricati s udaljenosti od oko 10 centimetara od tijela,

Previše parfema – Ničeg previše u životu nije dobro, tako ni omiljenog parfema na vašoj koži. I u ovoj situaciji manje je više, stoga imajte to na umu. Previše parfema može izazvati i glavobolju, a to želite izbjeći, bez obzira na to koliko dobro mirišete. Dva do četiri šprica su sasvim dovoljna.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.