Fotografija godine agencije Anadolija

Lifestyle 01. jan 201913:02 > 13:04
Izvor: Anadolija

Završeno je glasanje za fotografije godine Anadolije, u kojem je učestvovalo oko 223.000 ljudi iz Turske i drugih dijelova svijeta.

Glasači su tokom decembra 2018. mogli birati između 49 fotografija raspoređenih u tri kategorije, vijesti, sport i društvo.

U kategoriji vijesti za najbolju fotografiju izabrana je ”Prvi iftar turskih vojnika” autora Ozkana Bilgina, u kategoriji društvo “Djed Ali i njegovo mače“, autora Ilhamija Cetina, a u kategoriji sport ”Sultanije karatea“ autora Buraka Akbuluta.

Anadolija

Na pobjedničkoj fotografiji u kategoriji vijesti, moguće je vidjeti turske vojnike dok iftare na planini Balkaya, u turskom distriktu Semdinli, nedaleko od iračke granice.

Na fotografiji koju je snimio Ilhami Cetin nalazi se Ali Mese (83) koji nakon požara u kući u Boluu uplakan drži mače koje su spasili vatrogasci.

Anadolija

Na trećoj fotografiji nalaze se sportistkinje iz Turske i Rusije, koje su se na Svjetskom prvenstvu u karateu održanom u Španiji, borile za bronzu.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.