Od brda smeća napravili – skijalište (FOTO)

Lifestyle 14. feb. 201910:48 > 11:03
Podijeli:
Izvor: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / AFP

Vječno je pitanje šta učiniti s brdom smeća koje proizvodi veliki grad, a Kopenhagen je našao zanimljivo rješenje: napraviti skijalište.

Smeće se nalazi unutar Copenhilla, tvornice za preradu smeća udaljene desetak minuta od središta danske prijestolnice. Njeno glavno postrojenje je futuristička zgrada s kosim krovom visokim 85 metara i prekrivenim podlogom “neveplast”. Izgleda kao skijaška staza osim što je zelena.

“Mislim da su svi iznenađeni kada pogledaju (stazu) i vide da nema snijega”, rekao je Christian Ingels, direktor u Copenhillu. Dodao je da nakon jednog ili dva spuštanja niz zelenu suhu padinu više niko ne primjećuje da se radi o umjetnom skijalištu jer je osjećaj isti.

“Fantastično je to što usred grada možete raditi ono što najviše volite”, rekao je Pelle Hansen koji uživa u skijanju. “Umjesto da se morate voziti šest, sedam, osam ili deset sati do skijališta, ovdje možete doći za deset minuta.”

Ova tvornica za preradu smeća puštena je u pogon 2017. godine, a rekreacijski dio bit će u potpunosti otvoren ovog proljeća. Skijalište će se moći koristiti cijelu godinu.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.