Liječnica upozorila što nikada ne smijete učiniti u javnom WC-u

Lifestyle 07. jun 201908:06 > 08:07
Podijeli:
Izvor: Ilustracija

Javni toaleti nešto su čega se mnogi groze i izbjegavaju ih koristiti. No, sila ne pita pa su se svi bar jednom našli u situaciji kad su morali otići u WC koji koriste još stotine drugih ljudi.

Mnogi se boje da će se u javnom toaletu zaraziti spolno prenosivim bolestima, no dr. Preethi Daniel kaže kako je to gotovo nemoguće. “Veća je vjerojatnost da ćete biti pogođeni munjom dok jašete leteću svinju, nego da dobijete spolno prenosivu bolest u javnom WC-u, molim vas ne brinite”, rekla je.

Jedine bolesti koje možete pokupiti iz javnih toaleta su Escherichia Coli i salmonela, no postoji jedna stvar koju mnogi rade, a puno je opasnija od svih bolesti.

Dok pokušavate obaviti nuždu i “visite” iznad WC školjke, da je slučajno ne biste dotaknuli, veća je šansa da ćete dobiti urinarnu infekciju. “Mnogi žure da bi što prije obavili nuždu, a to može dovesti do urinarne infekcije, jer ako ne ispraznimo mjehur do kraja – tijelo izlažemo opasnim bakterijama”, rekla je dr. Daniel.

Ona savjetuje da je stoga najvažnije kod korištenja javnog toaleta “dobro obaviti posao”, a nakon toga oprati ruke sapunom i, po mogućnosti, investirati u dezinfekcijsko sredstvo, piše Večernji list.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake