Upoznajte najvećeg kolekcionara Harryja Pottera na svijetu

Lifestyle 15. okt. 201409:35 > 09:45
Podijeli:
Izvor: Snapshoot

Kada uđete u njegov stan, čini se kao da ste ušli u jednu od stranica knjige JK Rowling.

 “Bilo je nemoguće da sve ovo držim u kući. Supruga mi je rekla: ‘Ili ja ili kolekcija’, na šta sam joj rekao da ćemo se dogovoriti”, kazao je kolekcionar Asher Silva Vargas.

U ovoj kući, gdje god da pogledate možete vidjeti lica Harryja, Hermione i Hagrida, kao i figure, igre kojih zajedno ima više od 3.000. Tako je Asher postao najveći kolekcionar Harryja Pottera na svijetu.

“Sve je počelo sa knjigama, onda sa filmovima, zatim sa isječcima iz časopisa. Nakon toga sam počeo sakupljati rekvizite: privjeske, figure i razglednice”, dodao je ovaj strastveni kolekcionar.

Asherova strast je započela prije 14 godina kada mu je prijatelj posudio prvu knjigu. Nakon toga postao je opsjednut letećim metlama, magičnim školama i Hogwartovim dvorcem.

“Nisam mogao da odbijem prijatelja kada mi je rekao da kupim ovaj dvorac. Ako ti se zaista sviđa kupi to. Kazao sam se zadužio jer sam kupio novi mobitel. Rekao mi je da se ne brinem, i da će on kupiti moj mobitel, a da ja kupim dvorac”, rekao je Vargas.

“Inventar svih objekata sam skupljao godinu dana, ali vrijedilo je – to je strast mladog madžioničara”, doao je Vargas.

“Mislim da svi podsvjesno imamo ideju o magičnom štapiću kojim rješavamo probleme, tako da nam to ublažava realnost koju živimo svaki dan”, zaključio je Asher Silva Vargas.