Studija tvrdi: Ako vam je veza počela na internetu, mogla bi trajati zauvijek

Lifestyle 14. feb 202016:37 > 16:39
Podijeli:
Izvor: Pixabay

Jedna trećina brakova u SAD-u počela je upoznavanjem na internetu. Ako ste svog partnera ili partnericu pronašli online, ova bi vas studija mogla jako razveseliti jer su istraživanja pokazala da bi parovi koji su se tako upoznali mogli imati veće šanse za bolji i trajniji ljubavni život.

Studija koju su proveli ekonomisti Philipp Hergovich sa Sveučilišta u Beču i Josué Ortega, istraživač u Centru za europska ekonomska istraživanja pokazuje da parovi koji su se upoznali putem aplikacija ili internet stranica namijenjenih za traženje partnera imaju više šanse za uspjeh u braku od onih koji su svoju romantičnu vezu počeli na tradicionalniji način kao što je upoznavanje posredstvom prijatelja, na radnom mjestu ili u kafiću, piše Brightside.

Rezultati istraživanja ne otkrivaju samo mogućnost da je internet pružio veću stabilnost tim odnosima, već i veću raznovrsnost. Podaci su otkrili da je korištenjem internet stranica za upoznavanje porastao broj mješovitih brakova, odnosno brakova između različitih rasa.

Romantične duše sada traže zajedničke interese umjesto sličnog izgleda, a internet im pomaže da se spoje s ljudima koji izgledaju drugačije od njih samih.

Ova otkrića imaju potporu u jednom ranijem istraživanju koje je proveo psiholog John T. Cacioppo sa Sveučilišta u Chicagu koji je obradio podatke više od 19 tisuća bračnih parova i zaključio da su oni koji su se upoznali putem interneta sretniji i zadovoljniji od onih koji su se upoznali “offline”, te imaju manje šanse da će im brak završiti razvodom.

Zahvaljujući nestanku stigme koja okružuje internet spojeve, više parova uživa u čvrstom i stabilnom bračnom životu. 15 posto Amerikanaca već je priznalo da su se okušali u spojevima ugovorenim online, a više od 30 posto bračnih partnera svoju su priču započeli putem digitalnog izvora.

Stereotipi o autentičnosti odnosa koji su započeti na internetu polako jenjavaju, stoga bi moglo biti pitanje vremena prije no što pronađete nekog posebnog putem vašeg pametnog telefona.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad