Poruka u boci iz Mostara nakon osam godina pronađena na ušću Neretve u Hrvatskoj

Lifestyle 01. apr. 202014:50 > 14:58
Podijeli:
Izvor: N1

Mostarka Selma Junuzović je prije osam godina, kao sedamnaestogodišnjakinja, napisala poruku koju je stavila u bocu i bacila je u Neretvu. Tada nije ni slutila da će ta poruka ipak doći do nekoga i to upravo u ovim teškim trenucima kada se cijeli svijet bori protiv pandemije i posljedica.

Kako je rekla za N1, poruku je napisala iz šale i onog trenutka kada je flašu bacila u rijeku, zaboravila je na nju.

“Imala sam papir i olovku i praznu flašu. Moguće je da sam bila inspirisana filmom od Kevina Costnera ‘Message in bottle’. Također sam bila zaintrigirana da li će se to pismo nekad meni vratiti. Bacila sam tu flašu ne misleći više na nju, ali evo danas baš sad u ovom periodu se javio gospodin koji ju je našao i obradovao i mene i sve oko mene”, kazala je Junuzović.

Izvor : N1

Pismo je napisala 11. decembra 2012. godine. U njemu je navela kako je sretna i vjeruje u sudbinu te da planeti želi vratiti osmijeh. Istakla je kako se nada će pronalazaču uljepšati dan.

Nakon skoro punih osam godina, pismo je pronašao 46-godišnji Jurica iz Rogotina u Hrvatskoj. Poruka u boci je doputovala do ušća Neretve. Jurica je pronašao dok je pecao na ušću gdje ima ribarsku kuću. Na mail adresu koja je pisala u poruci napisao je”Pronađeno na ušću Neretve”.

“Javio se preko e-maila koji sam napisala u pismu, kako bi se taj neko ko je našao mogao javiti. Mene su emocije preplavile, posebno u ovo vrijeme korona virusa, nevjerovatna je stvar i baš sam danas sretna zbog toga”, rekla je Junuzović.

Izvor : N1

Mostarka je odlučila podijeliti ovu priču sa nama jer želi poručiti svima da se ovo ipak ne događa samo u filovima te kako je potrebno malo da usrećimo jedni druge. Danas ima 25 godina i radi kao logoped u Mostaru.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad