Ovih šest riječi izbacite iz svog CV-ja da biste dobili posao

Lifestyle 05. maj. 202022:48 > 06. maj. 2020 07:52
Podijeli:
Izvor: Unsplash (ilustracija)

Često je teško izdvojiti se iz 'mase' i privući pažnju poslodavca. Stoga je odabir pravih riječi i primjera od vitalnog značenja. Savjetnik za zapošljavanje Simon Bennett savjetovao je koje riječi da izbacite.

Kandidati koji se prijavljuju na određeno radno mjesto mogu provesti sate i sate sastavljajući i prepravljajući životopis i motivacijsko pismo u nadi da će dobiti željeni posao iz snova, pišu 24sata.

Često je teško izdvojiti se iz ‘mase’ i privući pažnju poslodavca. Stoga je odabir pravih riječi i primjera od vitalnog značenja.

Trener za karijeru i savjetnik za zapošljavanje Simon Bennett upozorio je da bi uključivanje nekih određenih uobičajenih riječi u životopis moglo uništiti vaše šanse za dobitak posla iz snova.

Često u životopisu navodimo neke riječi koje možda nismo potkrijepili primjerima. Naravno, mnogi poslodavci traže pozitivne osobine, no svatko na listu papiru može napisati kako ih posjeduje.

“Kandidati u svoj životopis često uključuje određene riječi kako bi izgledao kompetentno za taj posao. Međutim, poslodavci žele vidjeti kako vi te osobine koristite”, rekao je za Simon za Mirror.

Ovih šest riječi biste trebali izbaciti iz životopisa:

1. Vjeran
2. Energičan
3. Točan
4. Motiviran
5. Marljiv
6. Timski igrač

Simon preporučuje da umjesto ih riječi dajete primjere, potkrijepite te osobine. Umjesto da jednostavno kažete da ste odani zaposlenik, demonstrirajte to time koliko ste dugo boravili u jednoj tvrtki i zašto.

Takve riječi zamijenite glagolima poput ‘postigao’ ili ‘upravljao’, dokazujući to primjerom. Mogli biste reći primjerice ‘postigao sam sve svoje prodajne ciljeve’ ili ‘vodio sam tim od tri osobe’.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad