Ženka crvene pande pobjegla od partnera i mladunaca na vrh drveta

Lifestyle 25. jul 202019:58 > 20:09
Izvor: AFP/ANP/Koen van Weel

Ženka crvene panda, koja je nestala iz svog boksa u zoološkom vrtu "Kolumbus" u Ohaju u SAD-u, sada je na sigurnom, pošto su je sa jednog drveta jedva skinuli, i to uz pomoć sedativa.

Zoo vrt je u srijedu saopštio da je dvogodišnja ženka nestala, izražavajući nadu da će se sama vatiti u zoo, gdje je čeka dvoje mladunaca. Međutim, pande nije bilo puna dva dana da bi je u petak dvojica posjetilaca primijetila među gustim lišćem pored odjeljka sa nosorozima, saopštili su iz zoološkog vrta.

Kora je nepomično sjedjela na drvetu, dok su je pripadnici tima za bezbijednost i zdravlje zoološkog vrta posmatrali i smišljali šta bi mogli da urade.

“U pokušaju da je privole da siđe, članovi ekipe su joj donijeli omiljene poslastice i, kad to nije uspilo, pažljivo su izvadili iz boksa i donijeli čak i njene mladunce. Iako ih je pažljivo posmatrala i reagovala na njihovo cviljenje i pomjeranje, ostala je na drvetu”, navode iz zoološkog vrta.

Pošto je spremalo nevrijeme, spasioci su odlučili da uspavaju crvenu pandu, koja je potom bezbijedno pala sa visine od 10 metara u mrežu. Koru su potom pregledali članovi zdravstvenog tima vrta i dobila je zadovoljavajuće ocjene.

U zoološkom vrtu je rečeno da će sada ponovo biti sa svojim mladuncima i mladunčevim ocem, koga zovu General Co.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad