Egipatska ministrica poručila Musku da piramide nisu izgradili vanzemaljci

Lifestyle 02. avg. 202022:15 > 22:19
Podijeli:
Izvor: JOSEPH EID / AFP

Egipat je pozvao milijardera Elona Muska u posjetu toj zemlji kako bi se ondje na mjestu događaja uvjerio da čuvene piramide nisu izgradili vanzemaljci, piše u nedjelju BBC.

Osnivač i direktor firme SpaceX nedavno je objavio tvit koji se činio poput potpore teoretičarima zavjere koji tvrde da su u golemim naporima uloženim u građevinske radove na piramidama sudjelovali i graditelji s drugih planeta.

No egipatska ministrica za međunarodnu saradnju čvrsto je odlučila ne prepustiti zasluge za arhitektonske i građevinske radove na jednom od svjetskih čuda svemircima.

U priilog tome Musku je poručila da bi grobnice u kojima su pokopani graditelji piramida mogle poslužiti kao dokaz.

Stručnjaci kažu kako su grobnice otkrivene devedesetih godina prošlog stoljeća definitivno dokaz da su veličanstvene građevine zaista izgradili stari Egipćani.

U petak je južnoafrički i kanadsko-američki tehnološki tajkun tvitao: “Očigledno je da su piramide izgradili vanzemaljci”. Ta je njegova objava retvitana više od 84.000 puta.

Egipatska ministrica za međunarodnu suradnju Rania al-Mashat mu je odgovorila tvitom u kojemu stoji kako redovno prati njegova postignuća i divi se njegovu radu.

Istodobno ga je pozvala da dodatno prouči i istraži dokaze o gradnji zdanja izgrađenih za egipatske faraone.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad