U Izraelu s neba padala marihuana (VIDEO)

Lifestyle 05. sep 202017:17 > 17:27
Izvor: Printscreen

Stotine kesica marihuane pale su ove nedjelje sa neba na centralni trg Tel Aviva, na radost zanemjelih prolaznika, koji su pojurili prema "mani".

“Krajnje je vrijeme, draga braćo. Da li je to ptica? Da li je to avion? Ne, to je zeleni dron, koji besplatno dijeli marihuanu”, napisala je grupa “Zeleni dron” u kriptičnoj poruci u aplikaciji “Telegram”, prenose izraelski mediji.

Stotine nesica bačene su s drona, na radost prolaznika koji su požurili da pokupe pakovanja marihuane od po dva grama na Rabinovom trgu, ispred gradske kuće Tel Aviva.

Dvoje ljudi koji su upravljali bespilotnom letjelicom zaustavila je policija, a lokalni mediji prenose da su oni potom i uhapšeni.

Ali “mana s neba” ne bi trebalo da se time zaustavi. “Zeleni dron” je najavio da će se projekat “Kiša marihuane” nastaviti svake nedjelje na drugoj lokaciji u Izraelu, gdje će s neba pasti ukupno jedan kilogram te droge.

Iako je Izrael odobrio izvoz medicinske marihuane, proizvodnja, prodaja, kupovina i upotreba te “meke droge” u “rekreativne svrhe” i dalje predstavljaju prekršaj.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad