Djeda Mraz nosi masku i putuje s propusnicom

Lifestyle 13. nov 202007:13 > 07:15
Izvor: JOEL SAGET / AFP

Djeda Mraz nosi masku i ima posebnu propusnicu da bi mogao obići svijet, napisao je talijanski premijer na Facebooku kako bi uvjerio djecu da ove godine darovi neće izostati zbog pandemije.

“Djeda Mraz zajamčio mi je da ima propusnicu za međunarodna putovanja: može putovati i dijeliti darove djeci cijelog svijeta”, napisao je Giuseppe Conte petogodišnjem dječaku Tommasu koji je molio premijera da ne stavlja u izolaciju najdražeg djedicu.

“Il Babbo Natale potvrdio mi je da uvijek putuje sa zaštitnom maskom i održava fizički razmak kako bi zaštitio sebe i sve ljude s kojima se susreće”, napisao je Conte. 

Zatim je zamolio dječačića da ispod božićnog drva uz uobičajenu šalicu toplog mlijeka i kekse za djedicu ostavi i bočicu dezinfekcijskog gela.

“I da znaš, ne moraš pisati Djeda Mrazu da si bio dobar, jer ja sam mu to već rekao”, napisao je Conte pa dodao “Čuo sam da ćeš Djeda Mraza zamoliti da otjera koronavirus. Nemoj zaboraviti zatražiti i drugi poklon”.

Italija, prva zemlja Europe koju je proljetos teško zahvatila pandemija koronavirusa, već nekoliko tjedana suočena je s drugim valom i upravo je prešla milijun zaraženih.

Uvedena su stroga ograničenja kretanja na nacionalnoj i lokalnoj razini no sve više medicinskog osoblja poziva političare da uvedu još energičnije mjere, pa tako i potpuno zatvaranje.

Ministar za regionalna pitanja Francesco Boccia rekao je četvrtak da će se Božić ove godine slaviti u uskom obiteljskom krugu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad