Šokantna podvala: Nogometaš na koljenima čekao egzekuciju

Lifestyle 24. jun 201516:35 > 16:37
Podijeli:
Izvor: Youtube/ Screenshot

Alžirski nogometni reprezentativac Madjid Bougherra, koji je nekada nastupao u engleskom Championshipu, doživio je šok kada je otet usred dana u jednom kafiću, ali tu nije bio kraj iznenađenja jer je ubrzo otkrio da se radi o skrivenoj kameri.

U Alžiru imaju zaista čudan smisao za humor kada se uzme u obzir da im skrivena kamera sadrži epizodu otmice. Ova arapska zemlja imala je u prošlosti problema sa otmicama, posljednji slučaj zabilježen je u januaru 2013. kada je ubijeno 36 stranih taoca, pa je čudno da se šale na taj račun.

Kako god, ekipa TV šoua Camera Cache odlučila je napraviti podvalu Bougherri. Nogometaš je sjedio u jednom kafiću kada su iznenada dva muškarca, koja su se pretvarala da su posjetioci, ustala i sa oružjem počela prijetiti prisutnima. Prvo su sve “otete” osobe zatvorili u jednu ostavu gdje su se oni počeli panično prepirati i svađati. Nakon toga odvukli su Bougherru i ostale osobe u pustinju gdje su ih natjerali da čučnu na pijesak. Možemo samo zamisliti kakve su misli prolazile kroz glavu fudbalere i njegovim “kompanjonima”.

Nakon što je saznao da je žrtva podvale, Bougherra je počeo da ganja prijatelja koji je učestvovao u skrivenoj kameri. Ovom scenom se završava video.

Bougherra (32) trenutno igra za Al-Fujairah, klubu iz UAE, a prethodno je nastupao za Rangerse, Crewe Alexandra, Sheffield Wednesday i Charlton Athletic.

https://youtube.com/watch?v=71Idr_xI9CE