Victoria Beckham britanska poduzetnica goidne

Lifestyle 27. okt. 201415:40 > 15:44
Podijeli:
Izvor: Facebook

Bivša članica grupe Spice Girls Victoria Beckham (40) na prvom je mjestu popisa 100 najboljih britanskih poduzetnika koju objavljuje magazin Management Today.

Magazin je pohvalio njezinu “spontanu poslovnu sposobnost” koju je dokazala širenjem modne kuće u posao s godišnjim prometom od 38 miliona eura i sa stotinu zaposlenih.

Urednik Matthew Gwyther kaže kako neki mogu prigovoriti tome što je bivša Spajsica završila na vrhu popisa no ona je stvorila firmu koja je “i stvarna i nevjerojatno uspješna”.

List napominje kako će neki možda reći da ona nikad nije naučila izrezivati krojeve ili ispeglati preklop na modnom kursu ili će tvrditi da je tek supruga najpoznatijeg bivšeg nogomnetaša na svijetu, no stvarnost je da je ona svoju slavu koja je odavno moćno komercijalno oružje uspješno iskoristila. 

Oni koji sumnjaju ne mogu osporiti brojke, kaže Gwyther. Kompanija bilježi rast prodaje od 2900 posto i rast zapošljavanja od 3233 posto tokom posljednjih pet godina. 

Beckham je lansirala vlastitu modnu marku 2008. i tri godine kasnije osvojila je nagradu kao najbolje dizajnersko ime na British Fashion Awards. Magazin procjenjuje vrijednost njezine kompanije na 266 miliona eura.