Ovo je najduhovitiji čovjek na svijetu

Lifestyle 28. okt. 201408:49 > 08:53
Podijeli:
Izvor: Youtube

Pobjednik u nadmetanju za najduhovitijeg čovjeka na svijetu u Las Vegasu je Ismo Leikola, smeđokosi, elegantno popunjeni stend-up komičar iz Finske koji tvrdi da je našao savršeno rješenje za međunarodne probleme s novcem.

https://youtube.com/watch?v=VCeVtAVon6c

 “Ne duguju države jedna drugoj. Države duguju bankama”, rekao je Leikola prošle sedmice, u polufinalu takmičenja, u organizaciji holivudske firme Fabrika smijeha. “A ako države duguju bankama, kako su samo glupave što im plaćaju. Država ima vojsku. Banka ima četiri kasira i čistačicu”, dodao je Ismo.

Kada je Leikola ispričao tu šalu, izazvao je najveću provalu smijeha u polufinalnoj večeri.

Finski komičar stigao je do pobjede u posljednjoj rundi, u konkurenciji pet komičara. Takmičenje se moglo pratiti preko interneta.

Kada su glasovi rano jutros prebrojani, Leikola je imao 158.945 glasova publike, a na dalekom drugom mjestu bio je Saad Haron iz Pakistana sa 59.213 glasova. Mustafa El Atrasi iz Francuske bio je treći, Nitin Mirani iz UAE bio je četvrti, a Arči Bezos iz Španije peti.

Leikola će kao nagradu dobiti 10.000 dolara i komedijašku turneju.

Takmičenje je izmislio vlasnik Fabrike smijeha Džejmi Masada, koji planira da od njega napravi redovno, godišnje nadmetanje. Masada želi da pokaže svijetu da ako ljudi iz različitih zemalja mogu zajedno da se smiju, onda mogu da ostave po strani druge razlike.

U takmičenju je učestvovalo nekoliko desetina komičara iz cijelog svijeta, a glasači preko interneta su suzili izbor na 10 polufinalista, a potom na pet finalista koji su se ogledali u Las Vegasu.