FOTO: Unutrašnjost kafića po uzoru na Breaking Bad

Lifestyle 29. jul. 201515:41 > 15:50
Podijeli:
Izvor: Instagram WaltersCoffee

Mladi turski fotograf Deniz Kosan otvorio je u Istanbulu kafić Walter's Coffee Roastery za koji mu je kao inspiracija poslužila kultna serija Breaking bad.

Posjetitelji u kafiću mogu uživati u dekoru koji podsjeća na naučni laboratorij u kakvom su glavni glumci serije Walter White (Bryan Cranston) i Jesse Pinkman (Aaron Paul) proizvodili kristalni meth te u poslasticama na temu serije.

https://instagram.com/p/5hEKCREaTf/

Kafić možda ne nudi plave kristale ili prženu piletinu (koja se u seriji nudila u fiktivnom meksičkom restoranu Los Pollos Hermanos koji je u seriji njegovom vlasniku Gusu Fringu /Giancarlo Esposito/ služio kao paravan za kriminalne radnje), no zato je moguće vidjeti barmene obučene u žuta odijela kao što su bili odjeveni glavni glumci pri proizvodnji plavog metha; bombone plave boje koji podsjećaju na tu drogu, pića servirana u kemijskom posuđu te ogroman periodni sistem na zidu.

https://instagram.com/p/3iwpRfkaYt/

“Taj vas slatki kafić natjera na pitanje što bi moglo biti drugačije da su se Walt i Jesse odlučili baviti biznisom kafe, a ne metamfetamina”, objavila je jedna od novinarka i blogerica.

https://instagram.com/p/5CNZ-wEafj/

Serija Breaking bad jedna je od rekordera u osvajanju zlatnih Emmyja, a tokom pet sezona prikazivanja imali su 58 nominacija i 29 osvojenih Emmyja.

https://instagram.com/p/3TlJLiEadZ/

Radnja se vrti oko sredovječnog profesora hemije Waltera Whitea, koji saznaje da ima rak pluća i da mu preostaje godina dana života, te se upušta u kriminalne radnje. Tokom vremena se mijenja pozicija u poslu te psiha Waltera od kuhara metha i mirne osobe postaje hladnokrvni ubica i glavni proizvođač metha u cijelom južnom dijelu SAD-a i sjevernog Meksika.

https://instagram.com/p/1fycGEkaUX/

Uz Cranstona, glavnu ulogu ima Aaron Paul, koji glumi tridesetogodišnjeg narkomana i sitnog dilera Jessea Pinkmana.

https://instagram.com/p/4mhut_EaSm/