Ovo je deset najbolnijih mjesta na tijelu za tetoviranje

Lifestyle 03. avg 201514:51 > 14:53
Podijeli:
Izvor: MorgueFile/ilustracija

Nerijetko dođemo u dilemu da li napraviti tetovažu i na kojem dijelu tijela? Ono o čemu se također počne razmišljati jeste koje mjesto je najbolnije i da li sama tetovaža vrijedi određene količine boli.

Staro pravilo kaže “niko se nije tetovirao bez boli”, ipak postoji razlika između količine bola koju možete osjetiti tokom “šaranja” svog tijela.

Andy Eschenbach je dugogodišnji tattoo umjetnik koji je u jednom intervjuu otkrio kojih je deset najbolniji mjesta na tijelu za tetoviranje.

1. Lice – Jednostavno ne radite to.

2. Glava – Tetovaže na glave nisu samo bolne, nego zastrašujuće jer cijeli proces čujete bolje nego na bilo kojem mjestu na tijelu. Buka koju proizvodi mašinica je gora od osjećaja boli.

3. Triceps – Mjesto na tijelu koje boli kao “da vam neko reže kožu vrelim nožem”.

4. Lakat – Ovo mjesto je promjenljivo, kažu mušterije. Jedni plaču od bola, drugi ni ne osjete.

5. Rebra i stomak – Da, prostor oko rebara i stomaka boli kada se radi o tetoviranju, ali najgori dio je u tome što bol nikada ne prođe do kraja. Čak i nakon dugo vremena poslije tetoviranja.

6. Zadnja loža i koljeno – Tetoviranje ovog dijela tijela može biti jako bolno, ali gore od toga jeste što je mnogim mušterijama neugodno dozvoliti nekome da ih uopšte dotaknu po tom dijelu tijela.

7. Zadnjica – Iako slove za jako diskretno mjesto ze tetoviranje, osjećaj je jako neugodan.

8. Dlan i prsti – Trend tetoviranja ovog dijela tijela je u ekspanziji, ali dlan konkretno slovi kao jedno od najneugodnijih mjesta za tetovažu.

9. Članak – Mnogi kažu da ovo nije uopšte bolno mjesto za tetoviranje, dok postoje i klijenti koji će reći da su “prošli kroz pakao”.

10. Stopalo – Neugodno mjesto, često, zbog (ne)higijenskih navika koje posjeduju neki ljudi.