Nema više mrlja na zubima: Slovak osmislio bezbojnu kafu

Lifestyle 03. avg 201521:22 > 21:24
Podijeli:
Izvor: morgueFile

Uživate u kafi, ali je izbjegavate jer ostavlja tragove na zubima i uništava vaš blistavi osmijeh? Sada i za to postoji rješenje koje je osmislio slovački poduzetnik David Nagy. Riječ je o bezbojnoj kafi tradicionalnog ukusa i mirisa.

Nagy je strastveni ljubitelj kafe. No, taj napitak šteti zdravlju zuba, zbog čega je odlučio pomoći sebi, ali i milionima drugih ljudi.

“Ideja da osmislim bezbojnu kafu nastala je prije dvije godine tokom mog boravka u Velikoj Britaniji, ali sam je tek sada odlučio realizovati. U bezbojnoj kafi nema nikavih hemikalija niti dodataka. Naprotiv, sadrži pržena zrna kafe, vodu i kvalitetni kofein iz kafenih zrna. Nema šećera, zaslađivača niti aroma”, kazao je Nagy za slovačke medije.

Naravno, recept za bezbojnu kafu ne želi otkriti.

“Koristim već isprobane metode koje kombinujem sa nekim novim. Ako otkrijem recept, to više nije tajna i neću biti jedini koji pravi ovu uistinu unikatnu kafu”, istakao je Slovak.

Napomenuo je da se njegova bezbojna kafa služi hladna, a ukoliko njegov napitak prođe hemijske i zdravstvene testove uskoro bi se mogao naći u prodaji, u plastičnim bočicama po cijeni do 2,5 eura.