Majmunska posla: Otto plaši posjetioce zoološkog vrta

Lifestyle 28. okt. 201418:17 > 18:22
Podijeli:
Izvor: Snapshot

Otto, majmun makaki, uzrokovao je mnogo nevolja radnicima zoološkog vrta Targu Mures u Rumuniji.

 On je pobjegao zajedno sa ostalih deset majmuna u junu, ali se vratio nakon mjesec dana lutanja. Sada pravi probleme u tamošnjem zoološkom vrtu –  vreba iz uličica i plaši posjetioce.

Do sada ga niko nije uspio uhvatiti i vratiti u terarij.

Otto se ponaša kao da je šef Targu Muresa i posljednjih tri mjeseca luta po zoološkom vrtu.

Posjetioci misle da je Otto maskota ovoga zoološkog vrta i iskorištavaju priliku da ga hrane i slikaju. Mnogi od njih ne shvataju da Otto nije kućni ljubimac. Neki se preplaše kada majmun napravi neki nepredviđeni skok.

Nakon bijega ovih majmuna, deset njih je uhvaćeno i vraćeno na svoje mjesto, ali Otto je pobjegao svaki put.

Majmun prepoznaje sve radnike zoološkog vrta i krije se od njih. Iako se čini nevjerovatno, radnici kažu kako jednostavno ne mogu da uhvate nestašnog Ottoa.

Stručnjaci kažu da ako se životinja osjeti ugroženom, može biti opasna, pogotovo jer se hrani iz smeća. Također, ima jake i oštre zube.

“Kada je Otto vidio kako vani može biti, pomislio je da je bolje unutra pa se vratio i čini se da se sada osjeća bolje. Ne možemo da ga uhvatimo jer je oprezan i jednostavno ne želi da uđe u kavez. Postavili smo mu veliku zamku koja ga čeka. Naša jedina šansa je da ga uspavamo, što do sada nismo uspjeli”, rekao je menadžer zoološkog vrta Targu Mures Eugen Gorea.