Škola u Hondurasu ima 23 para blizanaca, teško ih razlikuju

Lifestyle 08. sep. 201515:12 > 21:32
Podijeli:
Izvor: Snapshot

Škola u honduraskom gradu Danli bi mogla oboriti rekord po broju blizanaca u tom objektu. Naime, u toj školi studira 23 para blizanaca.

Učenica Clarisa Garcia je komentarisala da li ih može razlikovati. “U mom razredu postoji dosta blizanaca. Jedan od njih je i par identičnih blizanaca, međutim ja ih mogu razlikovati jer je jedno sretnije od drugog, odnosno drugi je ozbiljniji”, kaže Clarisa.

Blizanka Luzbin Zelaya je kazala da nju i njenu sestru otac nije mogao razlikovati. “Često nas otac nije mogao razlikovati, pa je kad se trebalo nešto uraditi, govorio u množini: ‘Neka to urade blizanci’. Često nije znao ko je uradio nešto što nije trebao”, rekla je Zelaya.

Direktor škole Jorge Nunez, gdje blizanci studiraju, je rekao kako studenti nekad prave smicalice osoblju.

“Postoji nekoliko njih koji su identični i teško nam ih je identifikovati u toj mjeri da se jedno iznenada razboli kada treba raditi test, pa ne znamo ko je došao na ispit. Takve sitnice se dešavaju, a ima i blizanaca koji nisu identični i lako ih je identifikovati”, kazao je Nunez.

Ostali studenti su rekli kako da to što imaju blizance, ima svoje prednosti, ali i mane kada ne mogu razlikovati da li im je ta osoba prijatelj, djevojka ili dečko.

Mediji u Hondurasu pišu kako stanovnici ovoga grada smatraju da je blagoslov imati toliko blizanaca.