Očistite organizam od nikotina uz ove namirnice

Lifestyle 04. okt. 201516:40 > 05. okt. 2015 15:49
Podijeli:
Izvor: Freeimages

Detoksikacija nakon pušenja je najefikasnija uz ove namirnice.

Ako već ne možete bez cigareta, pokušajte da smanjite njihov negativan uticaj na zdravlje. Ove namirnice imaju odličan uticaj i preporučuju se za detoksikaciju nakon pušenja.

Sok od cijeđene narandže

Ovo je veoma efikasan domaći lijek za izbacivanje nikotina iz organizma, naročito za one koji žele potpuno da prekinu s pušenjem.

Brokoli

Nivo nikotina u organizmu možete smanjiti i tako što ćete jesti brokoli. Ovo zeleno povrće je bogato vitaminima B5 i C koji će efikasno zamijeniti vitamine koji se gube pušenjem cigareta.

Sok od mrkve

Kada dospije u organizam, nikotin ulazi u krvotok i u tijelu se zadržava i do tri dana. Sok od mrkve može umanjiti negativan uticaj cigarete na organizam. Ovaj napitak je bogat vitaminima A, C, K i B koji su efikasni u izbacivanju toksina iz organizma.

Pored ovih namirnica tu je svakako i voda koja može izbaciti skoro sve štetne materije iz organzima, uključujući i nikotin. Ako dnevno popijete osam čaša vode, možete znatno smanjiti negativan uticaj pušenja. Običnoj vodi možete dodati i kriške limuna i narandže kako biste oplemenili ukus.