Pobjednik "varao" za titulu najružnijeg čovjeka

Lifestyle 23. nov. 201517:25 > 24. nov. 2015 07:16
Podijeli:
Izvor: TANJUG/AP Photo/Tsvangirayi Mukwazhi

Pobjednik takmičenja za "Mistera ružnoće", koji se četvrtu godinu za redom održava u Zimbabveu je 42-godišnji Mison Sere.

Kako prenosi agencija AP, žiri je titulu najružnijeg muškarca dodijelila Sereu zbog njegove “krezavosti i sposobnosti pravljenja grotesnih facijalnih mimika”.

Odluka žirija se, međutim, nije dopala dosadašnjem nosiocu titule, trostrukom osvajaču takmičenja Williamu Masvinuu i njegovim fanovima koji su prijetili da će pretući sudije.

Oni su tvrdili da je Sere “previše zgodan” da bi bio Mister, te da njegova ružnoća nije “prirodna” jer je posljedica samo nekoliko poispadalih zuba.

“Ja sam prirodno ružan, a ne on. On je ružan samo kada otvori usta”, ogorčeno je vikao Masvinu.

“Da li treba da nam poispadaju zubi da bismo pobijedili? Ovo je čista prevara”, pobunio se Patrick Mupereki, jedan drugi učesnik takmičenja.

Uslijedile su uvrede i psovke, došlo je i do komešanja, ali su se na kraju strasti ipak stišale.

Odbrusivši kritičarima jednim filozofskim “ko gubi ima pravo i da se ljuti”, pobjednik je otišao sa takmičenja bogatiji za 500 dolara.

“Treba da se pomire s tim da sam ružniji od njih”, zaključio je Sere koji se nada ugovoru sa televizijom.

Organizatori izbora za Mistera ružnoće objasnili su da je takmičenje osmišljeno kako bi se skinula stigma sa fizičke ružnoće.

“Izgled je dat od Boga. Trebalo bi svi da smo ponosni na to kakvi smo”, kazao je jedan od organizatora takmičenja koje se odvija u tri kruga u jednom noćnom klubu u Harareu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.