Omiljena vrsta pizze otkriva karakter osobe

Lifestyle 28. nov. 201519:51 > 19:59
Podijeli:
Izvor: flickr.com

Pizza je vrsta jela koje potiče iz italijanske kuhinje (posebno iz napolitanske regije), a koja se sastoji od tankog, okruglog tijesta premazanog umakom od paradajza, na koje se zatim stavljaju razni dodatci, prije svega mozzarella.

Pizza je vrlo popularno jelo u svijetu, prije svega zbog jeftinih i lako dostupnih osnovnih sastojaka te jednostavnosti spravljanja. Znate li da vrsta pizze koju jedete, možda, otkriva i karakter osobe.

Margarita (paradajz sos, sir mozzarella)

Vjerovatno najpopularniju vrstu pizze na svijetu vole osobe koje ne žele mijenjati stvari oko sebe. Ljubitelji margarite znaju šta žele, ne riskiraju I idu na sigurno. 

Pepperoni (ljuti začini)

Za ljubitelje ove vrste pizze smatraju se lijene osobe koje vole sigurnost. Ne vole “galamu” I mijenjanje vlastite rutine.

Vegetariana

Pizzu sa povrćem vole mirne osobe koje ne žele biti u centru pažnje, izbjegavaju sukobe, a kao I kod “Vegetariane” velike promjene nisu dobrodošle.

Tuna

Pizzu s tunjevinom naručit će osobe koje vole promjene I ne mare za normama koje postavlja društvo.

Pizza s mesom

Omiljena je osobama koje uživaju u životu, a posebno društvu I hrani. Teško se otvaraju za nova prijateljstva, a svoj krug prijatelja jako čuvaju. 

Pizza sa suhim mesom i rukolom

Osobe koje uživaju u životu ili avanturisti. Vole probati nove stvari, sklapati nova prijateljstva I putovati širom svijeta.