Šveđanka otputovala u Irsku da upozna svoju dvojnicu

Lifestyle 19. dec. 201519:31 > 19:38
Podijeli:
Izvor: Screenshot

Sara Nordstrom, sedamanestogodišnjakinja iz Švedske otputovala je u Dublin kako bi se našla sa svojom "blizankinjom" iz Dublina, dvadesetjednogodišnjom Shannon Lonergan.

Independent piše da su se njih dvije prvobitno upoznale preko web portala Twin Strangers, servisa koji pomaže ljudima da pronađu svoje dvojnice.

Nakon susreta, njihovi prijatelji i porodica imali su velikih problema da ih razlikuju, a Lonerganova je za Belfast Telegraph kazala: “Moj otac je gledao u mene, pa u Saru i nije znao koja od nas je njegova kćerka. Šokiran izraz lica je dovoljno govorio”.

Suštinski, male su šanse da pronađete svog dvojnika u svijetu. Ljudska genetika je ipak previše složena i komplikovana da bi postojale dvije iste osobe.

Ipak, moramo se prisjetiti slučaja iz oktobra ove godine, kada su dvojica muškaraca sjeli jedan pored drugog u avion i izgledali su potpuno identično.

Muškarac iz Škotske Neil Thomas Douglas je sjeo pored čovjeka koji je izgleda isto kao on. Imali su istu frizuru, bradu, a čak i zubi su im izgleda začuđujuće slično.