Upoznajte "beskućnika" koji besplatno putuje širom svijeta

Lifestyle 26. dec. 201520:29 > 20:40
Podijeli:
Izvor: CNN

Amerikanac Ben Schlappig je 25-godišnji bloger koji besplatno putuje širom svijeta i to biznis klasom.

Schlappig godišnje avionom preleti preko 650.000 kilometara, boravi u najluksuznijim avionima i hotelima gdje jede najskuplju hranu zahvaljujući svom blogu “One Mile at a Time” i na desetine hiljada pratilaca na Facebooku, Instagramu i Twitteru. 

On je bukvalno ostao beskućnik nakon što je zbog putovanja odlučio prodati svoj stan u Seattleu gdje je provodio najmanje vremena u posljednjih nekoliko godina.

Kako kaže, pravilo mu je da ne boravi više od tri dana na jednom mjestu van Sjedinjenih Američkih Država. Tvrdi da ostvaruje mnoge uštede na fiksnim troškovima kao što su iznajmljivanje stana, voda, struja i ostali komunalni troškovi, troškovi za prevoz, hranu i drugi.

Iako odsjeda u najluksuznijim hotelima, tvrdi da mjesečno troši isto oniliko koliko je trošio dok je živio na stalnoj adresi u Seattleu. Upravo zahvaljujući trošenju on zarađuje nagradne poene koje koristi kako bi putovao svijetom.

Povratnu vrijednost na uložen novac on procjenjuje na milione dolara. 

“Svaku odluku koja je vezana bilo za restorane ili kupovinu po prodavnicama, donosim u odnosu na to koliko milja mogu da zaradim. Ima toliko načina da se osvoje milje”, kaže 25-godišnji  Ben Schlappig.

Novu godinu provet će na Maldivima zahavaljujući besplatnom letu sa kompanijom Etihad. I to biznis klasom.

Možete ga pratiti na Instagramu, Facebooku, Twitteru i blogu.