Roditelji djevojčice bez ruke udomili tronogu mačku

Lifestyle 03. jan 201616:53 > 16:57
Izvor: Facebook

Dvogodišnja djevojčica Scarlette iz okruga Orange County u američkoj saveznoj državi Kaliforniji, kojoj su doktori morali amputirati ruku zbog rijetke vrste raka, dobila je novog prijatelja, tronogo mače Doc, koje je njena porodica udomila.

Kada je veterinarska tehničarka Eileen Sanders prvi put vidjela Doc, pomislila je da sivo-bijelo mače ne može preživjeti usljed teške povrede prednje noge.

Ipak, kako kaže, poslušala je svoj instikt, tako što je, amputiranjem noge, pokušala mače spasiti patnji. Mače se uspjelo izvući i postalo ljubimac kakvog su roditelji Mat i Simone Tipton željeli za svoju dvogodišnju kćerku Scarlette.

“Kada smo prvi put vidjeli Doc, pomislili smo ‘ovo je savršeno!’. Kada su se prvi put srele, Scarlette i Doc su osjetili  povezanost i kao da su razumjeli jedno drugo”, kazala je djevojčicina majka Simone. 

Istakla je kako su za svoju kćerku, koja je pobijedila rijetku vrstu raka, htjeli malo mače s kojim će odrasti; nešto što je poput nje.

“Scarlette je bila jako uzbuđena, ona apsolutno obožava mačke. Odmah je primijetila da Doc ima spajalice na mjestu gdje se nalazila nogica i rekla ‘jao’. Dala sam joj do znanja da je ona također bila poput nje, a ona je stavila ruku na stranu i samo kimnula”, dodala je Tipton.

Roditelji ističu da se mače Doc već prilagodilo svom novom domu. 

“Doc je donio mnogo radosti našoj porodici… a Scarlette sada razumije da nije jedina”, rekao je djevojčicin otac Matt Tipton. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.