Sportski centar Jana, mjesto gdje zdravlje nema cijenu

Lifestyle 10. mar 201618:34 > 18:37
Izvor: N1

Započnimo svaki dan vježbanjem, jer važno je živjeti zdravo. Uz jutarnje vježbanje bitne su i pozitivne misli za dobar početak radnog dana.

Vremena se mijenjaju, sve je manje aktivnosti, konzumira se brza hrana, živi se ubrzanim načinom života. U razgovoru sa trenericom Janom Tepavčević saznali smo da postepeno dolazi do popularizacije vježbanja. Ipak, najbolje bi bilo početi od malih nogu, npr. fizičke aktivnosti i fizička kultura u sklopu škole, jer je to nešto čemu se treba posvetiti pažnja.

“Uvijek apostrof stavljam na zdravlje, na stanje kičme i svih mišića, jer fizički izgled dolazi samo kao posljedica svega toga”, kaže Jana Tepavčević iz Sportskog centra Jana.

Kako je problem modernog vremena pretilost, a ljudi to olako shvataju, izbjegavajući treninge, važno je shvatiti da je sport u tome jako bitan faktor, a pored toga mora se voditi računa i o ishrani.

Nije dovoljno samo satima trenirati, jer ukoliko se ne upotpuni segment ishrane, rezultati neće biti potpuni i cjeloviti. Da bi organizam mogao normalno funkcionisati potreban je uravnotežen sistem ishrane.

U današnje vrijeme previše je informacija o zdravoj ishrani i zdravom načinu života, a sve je manje rezultata. Važno je znati da je svaki organizam drugačiji, te zahtijeva poseban skup vježbi. Zbog toga je najbolji individualni pristup svakom vježbaču.

“Treba slušati svoj organizam, to je perfektni mehanizam koji vam sve sam kaže. Dovoljno je samo slušati svoje potrebe i ne pretjerivati ni u čemu” dodaje Jana Tepavčević.

Ukoliko ste jedni od onih koji hranu biraju najprije po okusu, a zatim i po cijeni, razmislite još jednom, jer zdravlje nema cijenu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.