Bogota: Održan Međunarodni Tattoo Festival

Lifestyle 19. nov 201416:09 > 16:15
Izvor: Snapshot

Bogota vrvi od tattoo entuzijasta koji su se okupili na tradicionalnom Međunarodnom Tattoo Festivalu.

 Kao dokaz da ljudsko tijelo zaista može predstavljati podlogu za umjetničku ekspresiju, Matt Gone, drugi najtetoviraniji čovjek na svijetu, dao je svoj doprinos festivalu, tako što je na nozi istetovirao kolumbijsku zastavu.

Sa 99 posto tijela prekrivenog tetovažama, Gone objašnjava najnovije izmjene dizajna na svojoj koži.

Prvi put sam istetovirao oči. Ako pogledate moju zastavu iza, vidjet ćete moju sliku na kojoj imam jedno oko plavo, a drugo zeleno. Sada sam dodao purpurno-crvenu i zlatnu – zlatnu u sredini i purpurno-crvenu sa strane. Tako da će se ove boje sad miješati sa plavom i zelenom i to mi je super! Jezik sam već prije istetovirao, tako da sam htio odraditi i oči i želio sam eksperimentisati sa bojama”, izjavio je Matt Gone.

Organizatori Tattoo Festivala, koji se održava već osmu godinu zaredom, pokušavaju proširiti svijest o kulturi tetoviranja u Kolumbiji. Isto tako, Festival promoviše ukrašavanje kože kao umjetničku formu.

Ovo je događaj za cijelu porodicu, ne samo za neke. Ovo nije neko urbano pleme. Mi smo ljudi koji izlažu umjetnička djela i društvu pokazujemo da smo produktivni, da smo društveno korisni”, rekao je organizator Festivala Alejandro Paez.

Jedan od festivalskih događaja je i izbor za Miss Tattoo.