Jutarnji trening intenzivno luči hormon sreće

Lifestyle 12. maj 201608:59 > 09:08
Izvor: Pixabay.com

Činjenica je da redovna fizička aktivnost u svakodnevnom životu pozitivno utječe na ljudsko zdravlje. Nažalost većina pribjegava nepravilnom načinu gubljenja kilograma, dijetama.

Jedan od pravilnijih načina brige za zdravlje svakako je vježbanje koje utiče na sagorijevanje prekomjernih kalorija, gubitka neželjenih kilograma, ali i smanjuje rizik od nastanka brojnih oboljenja.

Brz način života, hrana, stres sve su uzroci nezdravog života. Prema savjetima stručnjaka tokom jutarnjeg treninga topi se 20 posto masti, a intenzivno se luči hormon sreće.

U okviru jutarnjeg programa N1 televizije bili smo u Banjaluci gdje je reporterka Lejla Džin razgovarali s fitnes trenerom Goranom Đuricom.

Kako bi trening bio kvalitetan, nebitno kakvog inenziteta, neophodno je zagrijati mišiće kako bi se pripremili za trening.

N1

Kada sebi postavimo cilj, on mora biti razuman u realnom periodu. To važi i u procesu mršanja“, rekao je Goran Đurica, personalni fitnes trener.

Na pitanje koliko puta sedmično bi bilo potrebno vježbat”

Za nekoga ko se prvi put susreće s treningom 30-45 minuta nekoliko puta sedmično je dovoljno. Zatim se trening produžuje na 60 – 90 minuta, kao i broj treninga sedmično. Prvo tri, kasnije četiri, a napredni treniraju pet puta sedmično“, kazao je Đurica iz fitnes studija Universum.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.