Gdje na svijetu žene imaju najveće grudi, a gdje najmanje? Na jednoj listi i BiH

Podijeli:
Izvor: Pixabay

Na popisu zemalja sa ženama s najvećim grudima na svijetu našla se i Bosna i Hercegovina.

Nedavno je objavljena statistika World Population Reviewa o prosječnoj veličini grudi žena iz zemalja diljem svijeta. Najbolji način za određivanje prosječne veličine grudi u nekoj zemlji je skupljanje podataka o broju i veličinama grudnjaka koji su prodani u određenom vremenskom razdoblju.

Ali, brojke nisu statične, već se mijenjaju jer veličina ženskih grudi nije konstantna i često varira ovisno o ženinom menstrualnom ciklusu, je li se udebljala ili smršavila, te je li trudna ili doji. Tako da ni popis nije ‘upisan u kamenu’.

Prema objavljenoj mapi kombinacije najvećih grudi i prosječnog indexa tjelesne mase, prve su u SAD, a slijede Ujedinjeno Kraljevstvo, Venezuela, Kolumbija, Švedska, Nizozemska, Kanada, Gruzija, Australija, BiH i Švedska.

Prema ovom parametru, prosjek u Bosni i Hercegovini je košarica B  i indeksom tjelesne mase 25,3.

U istraživanju se ističe da podaci ne uključuju sve zemlje svijeta. Norveška je izostavljena, ali da je na spisku bila bi u prvih 10.

“Najveće grudi koncetrisane su u Evropi i SAD, dok su najmanje u zemljama Afrike i jugoistočne Azije. Stručnjaci sugeriraju da je to uglavnom zbog genetike, jer su žene u ovim regijama općenito manje, a vode i aktivniji način života”, navodi se u istraživanju.

Podaci drugog istraživanja i drugačiji redoslijed

No, prema podacima World Data koji su objavljeni početkom aprila, redoslijed je drugačiji i prva je Norveška, a slijede Luksemburg, Island, SAD, Ujedinjeno Kraljestvo, Venezuela, Kolumbija, Švedska, Nizozemska i Kanada.

Najmanje košarice nose žene u Vijetnamu, a zatim slijede one u Bangladešu, Kambodži, Nepalu, Kongu, Burmi, Filipinima, Središnjoj Africi, Indoneziji i Šri Lanci.

Prema istim podacima World Data, Hrvatska je 20. na popisu s prosječnom veličinom košarica B i prosječnim indeksom tjelesne mase 26.9., Mađarska je na 22. mjestu isto s B košaricama i indeksom 26.6, a Albanija je na 23. mjestu s prosječnom veličinom košarica B i masom 26.4.  Crna Gora je na 33. mjestu s prosječnim košaricama A-B i prosječnim indeksom tjelesne mase 26.2, a na 57. mjestu je Srbija s prosječnom veličinom košarice AA-A i prosječnim indeksom tjelesne mase 25.7. BiH se ne navodi na ovoj listi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar