Inspiracija: Teglica sreće

Inspiracija 04. jul 202118:01 > 07. mar 2022 18:07
Podijeli:

Teglica zahvalnosti je krajnje jednostavna ideja, a donosi nesto ogromno. Vještinu pronalaska dobrog trenutka i trajnu korist od zabilježavanja tih magičnih trenutaka zauvijek. Neki od vas su sigurno čuli za tu praksu preko autorice svjetskog književnog i filmskog hita Jedi Voli Moli, Elizabet Gilbert koja je to objavila prije nekoliko godina.

U čemu je tajna teglice sreće?

Kada god vam se desi nešto lijepo, zapišite sa jednom, dvije rečenice na papirić i ubacite u teglicu. To može biti jednom dnevno ili jednom sedmično. Lijepo bi bilo da prepoznajte te lijepe trenutke sto češće.

Iznenadit ćete se kada na kraju godine budete otvorili teglu, koliko su te zapisane stvari jednostavne. Nisu materijalne, nisu skupe. Za mene je to bila lijepa riječ, priznanje rada, smijeh sa mojom kćerkom, šetnja po sunčanom danu.

Tegla je sjajna stvar koja nas podsjeća kako je život sačinjen od bezbroj malih, sitnih čarolija koje nisu uslovljene materijalnim.

Pozivam vas sve da napravite svoje teglice sreće i da prepoznate ljepotu trenutka. Javljajte se sa komentarima. Pišite na email: [email protected]

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad