Istina o zelenom čaju i gubitku kilograma

Lifestyle 09. feb 202218:04
Izvor: Shutterstock

Kao što ste već vjerojatno shvatili, posebno ako se mučite s kilogramima neko vrijeme, metode koje obećavaju brze rezultate unutar nekoliko dana, najčešće ne funkcioniraju.

Međutim, ima i dobrih vijesti. Ako ste doista odlučni smršavjeti, promjena životnog stila koji uključuje zdravu, po mogućnosti mediteransku prehranu, puno svježeg voća i povrća, više žitarica i grahorica te redovno vježbanje sigurno će uroditi plodom.

U tom je kontekstu jako važno piti puno tekućine i premda je voda uvijek najbolji izbor, nezaslađeni napici također imaju svojih prednosti, a mežu njima prednjači zeleni čaj.

Može li zeleni čaj pomoći pri gubitku kilograma?

Zeleni čaj je vjerojatno najzdraviji izbor među nezaslađenim napicima i premda ne može biti zamjena za vodu, u odnosu na nju ima neke prednosti koje utječu na mršavljenje. Nekoliko šalica dnevno može utjecati na mršavljenje, a evo i kako…

Održava zdrav metabolizam

Neki sastojci u zelenom čaju, poput kofeina i antioksidansa polifenola, pomažu pri mršavljenju jer pozitivno utječu na metabolizam i ubrzavaju ga.

Lakše ćete vježbati

Premda zvuči pomalo nevjerojatno, zeleni čaj će vam dobro doći ako vježbate. Kofein je stimulans koji aktivira živčani sustav pa se lakše pokrećemo i lakše odrađujemo fizičke zadatke.

Pomaže pri smanjenju šećera

Konzumirate li puno šećera, to ne može biti dobro za vaše zdravlje. Zato uvođenje nezaslađenog zelenog čaja u prehranu može potaknuti organizam da se navikne na manje količine šećera što pak neminovno vodi do gubitka kilograma, piše Yahoo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar