Kalifornijski blizanci rođeni u razmaku od 15 minuta, ali u različitim godinama

Lifestyle 04. jan 202210:17
Podijeli:
Izvor: Unsplash / ilustracija

Neobična vijest stiže iz kalifornijskoga grada Salinasa gdje su dvojajčani blizanci na svijet došli u razmaku od 15 minuta, no rođendan neće proslavljati isti dan, pa čak ni u istoj godini, pišu američki mediji.

Aylin Yolanda Trujillo rođena je u medicinskom centru Natividad u Salinasu 1. siječnja točno u ponoć i bila je prva beba rođena u okrugu Monterey u 2022. godini, kada su stanovnici zapadnog dijela Sjedinjenih Država dočekivali Novu godinu.

No, njezin brat Alfredo Antonio Trujillo na svijet je stigao petnaest minuta prije Aylin, 31. prosinca 2021. u 23.45.

Izgledi za blizanačku trudnoću su otprilike jedan prema 250, no Alfredo i Aylin su tehnički rođeni u različitim godinama, za što izgledi iznose jedan prema dva milijuna.

Roditelji blizanaca, ali i šira obitelj, bili su u šoku. Majka blizanaca, Fatima Madrigal je rekla da joj je “ludo to što su blizanci rođeni u različitim godinama” te da “ni u jednoj od dviju obitelji nema povijesti blizanačke trudnoće”.

Dr. Ana Abril Arias, liječnica koja je porodila ovaj specijalni par rekla je da je to bio jedan od najupečatljivijih poroda u njezinoj karijeri. “Bilo je apsolutno zadovoljstvo pomoći ovim mališanima da sigurno stignu na svijet 2021. i 2022. Kakav nevjerojatan početak nove godine!”, rekla je.

Blizanci iz kalifornijskoga grada Greenfielda imaju još dvije starije sestre i starijeg brata, koji je bio posebno uzbuđen što će se obitelji pridružiti još jedan dječak.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar