Koja je najljuća papričica na svijetu?

Lifestyle 08. avg 202219:59
Podijeli:
Izvor: Pexels

Jeste li ljubitelj začinjene hrane? Što kažete na najljuću papričicu na svijetu? Ova papričica priznata je od strane Guinnessove knjige rekorda kao najljuća na svijetu.

Procjenjuje se da u svijetu postoji 50.000 vrsta čili paprike, što je posljedica pripitomljavanja ove biljke prije više od 6.000 godina u Peruu i Meksiku. Ove paprike se svrstavaju u pet kategorija – Capsicum annuum, Capsicum chinense, Capsicum frutescens, Capsicum baccatum i Capsicum pubescens.

Koja je najljuća paprika na svijetu?

Najljuća paprika na svijetu je Carolina Reaper, koju uzgaja Ed Currie iz tvrtke PuckerButt Pepper Company u Fort Millu u Južnoj Carolini. Priznata kao najljuća paprika u Guinnessovoj knjizi svjetskih rekorda, Carolina Reaper je dosegla vrhunac od oko 2.2 milijuna Scoville Heat jedinica. Ovo je ljestvica koja se koristi za rangiranje koliko su ljute paprike. Za usporedbu, papričica jalapeño sadrži oko 2.500 do 8.000 SHU, a kajenski papar 30.000 do 50.000 SHU.

Možete li pojesti najljuću papriku na svijetu?

Možete li sigurno konzumirati Carolina Reaper? Za neke, ideja im možda nikada neće pasti na pamet. Muškarac (34) je 2018. godine otišao na hitnu pomoć žaleći se na jake glavobolje samo nekoliko dana nakon što je pojeo ovu papričicu. Newsweek je izvijestio da je skeniranje mozga otkrilo sužene arterije koje su se na kraju vratile u normalno stanje pet tjedana kasnije, piše Yahoo news.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar