Koliko košta najam luksuzne vile na plaži u Albaniji

Lifestyle 04. avg 202109:422 komentara
Podijeli:
Izvor: Pixabay

Albansko primorje postalo je jedno od atraktivnih ali i najpovoljnijih ljetnih destinacija za građane BiH i regije. Apartman se može naći i po cijeni od 15-ak eura po noćenju.

Nova.rs provjerila je koliko košta najam luksuznijih vila s pogledom na more.

Luksuzna vila je prilično relativan pojam kad gledate ponudu na Airbnb-u, ali već na prvi pogled čini se da su cijene u Albaniji dosta niže u poređenju s nekim drugim primorskim krajevima, posebno ako gledate „detalje“ kakvi su lokacija na samoj plaži, sopstveni bazen i slični.

Vila smještena kod plaže Golem izgleda kao ljetnikovac neke stare bogataške porodice, sa stubovima i natkrivenom terasom, dugačkim bazenom, fontanom… Ima četiri spavaće sobe i svoj izlaz do mora, a noćenje košta 360 eura.

U Draču smo našli još jednu takvu upečatljivu građevinu u kolonijalnom stilu, koja je pritom opremljena starinskim namještajem i kičastim ogledalima, ali zato ima direktan prolaz iz prostranog dvorišta na plažu, a navodno komšiluk čine brojne poznate ličnosti. Iznajmljivanje je 600 eura na noć – ima pet spavaćih soba i prima deset gostiju.

Potpuno drugačiju atmosferu, a po sličnoj cijeni, nudi moderna vila čiji je cijeli jedan zid u staklu sa nerealnim pogledom na plavetnilo mora, neba, i bazena smještenog na širokoj terasi. Ta vila ima doduše samo dvije spavaće sobe, idealna je za petoro, a cijena je 521 eura po noćenju.

Ipak, ako je vaša vizija vile na moru malo skromnija, možete da prođete i znatno jeftinije.

Tako se jedna kod plaže Lalez iznajmljuje za samo 188 eura po noćenju, a u njoj može da boravi osmoro ljudi, a kod Golem plaže za 180 može da se iznajmi takođe „luksuzna vila“ sa dvije spavaće sobe i malim bezenom ispred ulaza, koja je dio turističkog kompleksa.

Naravno, ako samo još malo snizite kriterijume, i, na primjer, potražite „običnu“ kućicu uz plažu ili apartman sa savršenim pogledom na more, možete ih naći i za tridesetak eura po noćenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar