Ljubavnu priču Kenana i Slavojke američki medij proglasio jednom od najljepših

Lifestyle 15. feb 202211:013 komentara
Podijeli:

U emisiji Večernji studio na N1 gostovali su Kenan i Slavojka Avdibegović, bračni par čija je inspirativna životna životna priča objavljena u knjizi Suddenly you are nobody, nakon što je Vermont news objavio kao jednu od najljepših ljubavnih priča.

Par koji se upoznao u Šamcu na samom početku ljubavne veze izborio se sa protivljenjem Slavojkinih roditelja koji su nisu odobravali vezu niihove kćerke sa Bošnjakom.

Još veću snagu njihove ljubavi pokazao je tragičan događaj u ratu i Kenanovo ranjavanje, nakon kojeg je ostao paraplegičar. Slavojka se ni tada nije odvojila od svog supruga i proveli su godine u izbjeglištvu da bi miran i lijep život našli u Vermontu gdje Slavojka radi u laboratoriju.

Svako jutro u 3,30 sati prije zore, Kenan ustaje da bi otpratio suprugu na posao, a kažu da se danas vole više nego ikada, nakon što je njihov sin započeo samostalni život.

Izvor : Isječak iz knjige Suddenly you are nobody

U Večernjem studiju mladima poručuju da prilikom odabira životnog partnera ne gledaju naciju, boju kože ili godine i da ne dozvole da im drugi biraju ili nameću partnera jer s tom osobom ostaju sve vrijeme svoga života.

Kenan i Slavojka su u skladnom braku koji je pobjedio sve nedaće dobili sina Zlatana koji ovih dana sa suprugom Laurom očekuje rođenje kćerke Nine, a njegovi roditelji i prvo unuče i novu životnu radost.

Inspirativnu ljubavni priču koja se izborila sa brojnim preprekama i rezultirala snažnom, podržavajućom i skladnom partnerskom vezom za čitav život pogledajte u dijelu Večernjeg studija sa Sanelom Dujković, emitovanom povodom Dana zaljubljenih.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar