Mostar dobio prvi panoramski autobus i postao prava atrakcija za građane

Lifestyle 03. jun. 202217:49 > 19:491 komentar
Podijeli:
Izvor: N1

Turistička ponuda Mostara postala je bogatija nakon što je mladi Mostarac Adin Bojčić odlučio investirati novac u panoramski autobus kojeg ovaj grad ranije nije imao. Autobus za razgledanje već je postao atrakcija, a osim u ljepotama grada na Neretvi, turisti i građani moći će uživati u znamenitostima brojnih hercegovačkih mjesta, poput Međugorja, Počitelja, Blagaja i Kravica.

Muzičar Adin Bojčić harmoniku i ljubav prema muzici zamijenio je turizmom i porodičnim biznisom. Panoramski autobus bila je njegova i očeva želja duži niz godina, koju je ove sezone odlučio realizovati i gradu ponuditi nešto novo i drugačije.

“Vozio sam se u Barceloni ovakvim autobusom i uvijek mi je bila želja da ovakav autobus priuštim gradu i sebi naravno. Kupio sam autobus i onda smo po projektima sedam mjeseci pravili da bi bilo tehnički i zakonski ispravno za vožnju putnika”, kazao nam je Bojčić.

Restauraciju autobusa radio je tim stručnjaka, vodeći se najnovijim trendovima, u šta je uložio 100.000 KM.

U slučaju kiše i nižih temperatura krov autobusa se zatvara, no u ovom ljetnom periodu krov je otvoren što stvara poseban ambijent i ugođaj.

Iako cijeli proces nije bio lagan, trud se kaže Adin isplatio. Cilj je voziti turiste na najatraktivnije destinacije u Hercegovini, te organizovati dnevne ture s vodičima koji će goste upoznavati sa znamenitostima ovoga kraja.

“Zvanično krećemo 12.6. hercegovačku turu koja će voziti do Blagaja gdje ćemo biti sat vremena, potom idemo do Počitelja, pa u Međugorje, pa na Kravice gdje će biti organizovan ručak, ko želi može se i kupati u rijeci Trebižat”, kazao je Adin.

Oduševljenje građana najviše ih je dojmilo. Interes je kažu premašio njihova očekivanja.

“Nismo znali da će sve ovako ispasti i izgledati, zaista smo prezadovoljni”, kazala je Paulina Kolobarić-Bojčić, Adinova supruga.

Cijena vožnje po osobi je 20 eura, uz mogućnost doplatka za ručak. Iako još uvijek nije službeno počela turistička vožnja, veliku pažnju i interes prolaznika autobus je izazvao i prilikom testne vožnje.

Da je projekat pun pogodak u turističkom sektoru, potvrdio je i gradonačelnik Mostara koji je obećao podršku u vidu jedne gradske linije kojom će se voziti građani , a koju će Grad sufinansirati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar