Najlakši način za savršeno guljenje kuhanih jaja

Lifestyle 03. apr. 202108:50 > 08:53
Podijeli:
Izvor: Pixabay

Ako je ljuska jaja previše vruća, na njoj možemo opeći prste prilikom guljenja. Također, toplom jajetu teže ćemo odstraniti opnu...

Da ne opečete prste i postanete razdražljivi, punkufer donosi jednostavan postupak koji daje najbolje rezultate. Za savršeno guljenje jaja potrebno je napraviti sljedeće:

1. Stavite hladna jaja u vruću vodu

Mnogi će reći da je za kuhanje tvrdo kuhanog jaja najbolje staviti hladno jaje u hladnu vodu te čekati da voda zavrije. No iskustva korisnika na internetu pokazala su da ćete jaje lakše oguliti ako hladna jaja iz hladnjaka pažljivo uronite u vruću vodu. Jaje se neće razbiti ako ga budete uranjali u vodu uz pomoć žlice ili kuhače.

2. Dodajte žlicu sode bikarbone

U vruću vodu dodajte čajnu žličicu sode bikarbone. Soda bikarbona povećava alkalnost vode, što pak pomaže opustiti bjelanjke od unutrašnje opne jaja te tako olakšava guljenje. Nakon što stavite sodu bikarbonu u vodu, pustite da se jaje kuha oko 12 minuta.

Potom izvadite jaja iz vode, ohladite ih i uživajte u laganom guljenju. Ako kuhano jaje uronite u hladnu vodu s komadićima leda, zaustavit ćete proces daljnje termičke obrade te si dodatno olakšati kuhanje.

Komentari

Vaš komentar