Otvoren Kryolan shop u Sarajevu

Lifestyle 30. mar. 202212:08 > 13:13
Podijeli:

Kryolan je brend koji postoji već 70 godina, posljednjih pet je i u BiH, a od sada sve proizvode iz bogatog asortimana, možete pronaći na jednom mjestu, u Kryolan shopu.

Izvor : N1

Brojne dame prisustvovale su Master Classu Kryolan Team-a, gdje su imale priliku učiti od vrsnih make up artista iz regije. Jedan od njih je i Bojan Vukadinov, po profesiji akademski slikar, koji je kazao da mu je slikarstvo itekako pomoglo u sadašnjoj branši, jer kako kaže, u slikarstvu je naučio osnovne stvari koje se vezuju za optičku iluziju a koja je sastavni dio make up-a.

“Razlika je jedino što u ovom slučaju oslikavam trodimenzijalno lice i imam ličnost sa karakterom pored sebe, a sa druge strane, imam platno kojem dajem život i smisao”,  kazao je make up artist Bojan Vukadinov.

Izvor : N1

Osim što postoji već 70 godina, Kryolan se od ostalih brendova izdvaja i po tome što su krenuli od pozorišta i televizije.

“Moj jedan prijatelj, šminker mi je rekao da naši puderi pokrivaju prošlost. To je ono što su šminkeri prepoznali u regiji i ono što je vrlo bitno to je kvalitet naših proizvoda. Sada krećemo na široke narodne mase, nismo fokusirani samo na pozorište i televizije, nego i za “obične” ljude”, dodala je make up artist brenda Kryolan Marija Varga.

Izvor : N1

Od asortimana za stvaranje specijalnih efekata, povreda, rana, opekotina i slično do proizvoda za njegu kože. Od sada na jednom mjestu – u Kryolan shopu.

“Ovo je zapravo jedini brend profesionalne kozmetike koji u svom asortimanu ima sve ono što jednom make up artistu ali i nama običnim ljudima može zatrebati. Kad kažem “zatrebati” mislim na beauty proizvode, mislim na SFX asortiman“,  kazala je office manager Anela Barešić.

Izvor : N1

U okviru Master classa, make up artist Vukadinov je pričao o svemu što je kao akademski slikar naučio. A kako kaže, društvene mreže i filteri su krivci zbog kojeg žene pretjeruju kada je šminkanje u pitanju.

“Prenaglašeni su kontrasti kada je sjenčenje i konturisanje lica, ali to je nešto što na Balkanu nikada neće izaći iz mode, bar ja tako mislim”, smatra Vukadinov.

Make up artisti, kada su greške u šminkanju u pitanju, saglasni su u jednom, najbitnje je da žena bude njegovana, prirodna i svoja. A u tome će pomoći Kryolan.

Izvor : N1

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad